En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Tüm yangın kasası ve kanatları erdemli lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında yapılabilecek sıva onarımı ve boya maslahatleri nedeniyle kapılar beis görmez.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, elan yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda içli davranılmalıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın domestik standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen muhalifmıza çıkmaktadır. Türkiye'de muteber standart TS EN standartlarıdır. 

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once yangın kapısı you reload the page.

Hatta geniş bayi ağına mevla firmamız montaj ve hizmet nöbetlemleri esnasında kullanıcılara önemli kolaylık sağlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında muteber bir kriter olarak gösterilebilir.

Yangın bapsı nite bakım mimarilmalıdır? Yangın bapları sistemli bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının kârlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak derunin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın düz bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağlam bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının arama edilmesini ciğererir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Her bugün erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir yük, mobilya yahut gayrı bir bariyer bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

çoğu kez yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu acil çıkış kapısı, kriz anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın bapları yararlanma alanına gereğince, rengine nazaran evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan mostra sınıflandırması kötüdaki gibidir

Panik bar sayesinde yürekerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı hak iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış binalabilir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Fakat, yangın kapısı satıcıları ortada eder farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, birebir fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri yüce fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Report this wiki page